Webinar Interculturele Coaching

Op 2 februari sprak Sonja Wekema over het belang van interculturele coaching in een webinar gehost door de NOBCO en gesteund door de EMCC (European Mentoring & Coaching Council). De opkomst van coaches bij het webinar was enorm; 155 coaches toonden interesse en bijna 120 waren daadwerkelijk aanwezig. Dit vertegenwoordigt een groeiende trend onder coaches die steeds meer behoefte hebben aan specifieke interculturele hulpmiddelen en training naast hun reguliere coachingtools.

Initiatiefnemer Rixt Kuiper organiseerde het webinar, dat werd geopend door de voorzitters van resp. NOBCO en EMCC, Dr. Riza Kadilar en Marieke Jellema. Rixt bracht naast Sonja twee andere panelleden aan boord: Christian van Nieuwerburgh, hoogleraar coaching en positieve psychologie aan de University of East London en Marco Blankenburgh, internationaal directeur van KnowledgeWorkx.

Samen beantwoordden de panelleden prikkelende vragen als: “Zijn de instrumenten die wij als coaches hebben, zoals empathie en nederigheid, niet voldoende om te coachen in een interculturele context?”. Ze lieten de coaches zien hoe essentieel het is om zowel emotioneel als intercultureel intelligent te zijn. Vervolgens bespraken ze hoe zij samen met cliënten een gedeelde cultuur (de zgn. derde culturele ruimte) kunnen creëren om het de coachingconnectie te verbeteren.

Het webinar was een mooie introductie tot intercultureel coachen, waarbij een overweldigende meerderheid van de deelnemers aangaf het gesprek te willen voortzetten om meer te weten te komen over intercultureel coachen. Als je meer wilt weten over waarom interculturele coaching zo belangrijk is, neem dan gerust contact op.

Inspiratie

Meer